105 Zielony labirynt przy WZIEU na ul. Cukrowej

Radosław Adamski 0
Miejsce
Pusty trawnik przed gmachem WZIEU, rozgraniczający teren Uniwersytetu od ulicy Cukrowej.
Opis
Zadanie polega na zagospodarowaniu terenu poprzez stworzenie labiryntu z żywopłotu. Wewnątrz tego miejsca ustawione będą ławeczki na których będzie można usiąść oraz kosze na śmieci. Pomysł zakłada pozostawienie rosnących na tym terenie drzew, a także zasadzenie dwóch nowych magnolii. Labirynt będzie przecięty na dwie części istniejącą już obecnie drogą utwardzoną prowadzącą z przystanku autobusowego na teren WZIUE, tak aby osoby które nie chcą zapuszczać się w zakamarki labiryntu mogły go szybko przejść. Na załączonych zdjęciach, czerwonymi kreskami zaznaczono przykładowy plan nasadzeń żywopłotu
Uzasadnienie
Pusty plac przed WZIEU, może zostać wykorzystany jako ciekawe miejsce odpoczynku dla studentów pomiędzy wykładami, zwłaszcza że teren zielony pomiędzy SIL-em a WHUS nie jest zbyt duży i jest na nim jedynie parę ławek.
Beneficjenci
Studenci i pracownicy Wydziału Zarządzania i Ekonomiki Usług,Wydziału Humanistycznego oraz okoliczni mieszkańcy.
Koszt: 142 000 zł
Głosuj na SBO
Promuj projekt